Monday, August 2, 2010

Japanese Cheesecake (JCC) with Strawberry Rare Cheesecake Layer

Cheesecake yang satu ini rasanya segaaaar banget, rasa keju dan strawberry yang asem dan segar menyatu.... delicious!




Cake ini ada tiga lapisan, atas dan bawah aku menggunakan resep JCCnya Yasaboga dan untuk lapisan tengahnya aku menggunakan resep Blueberry Rare Cheese Cake dari Lydia Teh at mykitch3n.blogspot.com. Original recipe nya dari Ringo's Strawberry Cheesecake by myresipi.com

Berhubung nggak punya blueberry, jadinya aku ganti Strawberry.

Ini resepnya yaa...


Ingredients:

  • 100gm frozen blueberry
  • 125gm cream cheese
  • 100gm fresh cream
  • 3 tbsp fresh milk
  • 30gm sugar
  • ¼ tbsp lemon juice
  • # 2½ tsp gelatin
  • # ¼ cup hot water

Directions (3 ramekins or thin layer in 8" pan):

  1. Bring all ingredients except those marked with # to room temperature, then blend together using blender or food processor until smooth. Set aside.
  2. In a small bowl, mix together gelatin with hot water and stir until all gelatin is dissolved.
  3. Pour gelatin mixture into (1), pulse the blender to mix.
  4. Pour the mixture into ramekins or pan and chill in refrigerator until set.